
کاشت میلگرد
چسب کاشت میلگرد یا کاشت آرماتور چیست؟ اجرای کاشت میلگرد در بتن چگونه است؟ در مواردی برای تقویت و مقاومسازی سازه های بتنی نیاز به اجرای کاشت میلگرد در بتن است. یکی از مهمترین تحولات در ساخت و ساز سازه های بتنی قابلیت اتصال بتن جدید به قدیم و اتصال اجزا و سازه های فولادی به سازه های بتنی موجود با استفاده از روش کاشت آرماتور و بولت میباشد. اتصال و چسب کاشت تعبیه شده بین دو المان، میبایست جوابگوی نیروهای وارده به دو المان را از هر لحاظ دارا باشد. در مجموع روش کاشت بولت و آرماتور یکی از کاربردی ترین و اقتصادی ترین روشهای تقویت سازه میباشد که امکان اصلاح نواقص اجرائی و اعمال تغییرات نقشههای اجرائی و یا در طرح های مقاوم سازی ساختمان ها مورد استفاده قرار میگیرد. داشتن دانش کافی طراحی و اجرای کاشت میلگرد و آرماتور در بتن از اهمیت بالائی برخوردار است. در این میان انتخاب نوع چسب کاشت میلگرد نیز جهت ایجاد اتصال هرچه بهتر بین بتن و آرماتور از اهمیت بسزائی برخوردار است. در بیشتر موارد همچنین اجرای سیستم کاشت باید به صورتی انجام پذیرد که مقاومت کششی بیشتر از مقاومت کششی میلگرد داشته باشد.
روش اجرای کاشت میلگرد با استفاده از مواد پایه سیمانی
در پروژههای ساختمانی به دلیل فراموشی در تعبیه ریشههای ستون یا دیوار برشی، اجرای ستون در محلهایی غیر از محل استقرار ستون در نقشه، رفع خطا در محل میلگردهای انتظار و بالاخره عملیات بهسازی و بازسازی ساختمان از روش کاشت پایه سیمانی استفاده میشود (در جاهایی که مقاومت کششی زیادی در میلگردهای کاشت شده نیاز نیست). در روش کاشت آرماتور و بولت در بتن سوراخی به قطر 5 میلیمتر بزرگتر از قطر میلگرد و به طول مهاری آن و یا بیشتر با استفاده از دستگاه مغزهگیر، در بتن ایجاد میشود و داخل آن با حجم دو سوم حفره، ملات روان پر میگردد. ملات روان دارای مواد منبسط شونده و روانساز میباشد. پس از پر نمودن سوراخ، آرماتور و یا بولت به کمک جک هیدرولیک با فشار به داخل سوراخ رانده شود. مواد داخل حفره در مدت زمان لازم عملآوری میگردد تا ملات به مقاومت مورد نیاز برسد. بدیهی است اگر آرماتور یا بولت کاشت شده آجدار بوده و محیط سوراخ مضرس شده باشد مقاومت کششی آن رضایت بخشتر خواهد بود.
روش های اجرای کاشت میلگرد و کاشت بولت با استفاده از مواد اپوکسی
روش اجرای کاشت میلگرد و بولت با استفاده از مواد پایه اپوکسی همانند روش کار کاشت با مواد پایه سیمانی است که در آن به جای سیمان از رزین اپوکسی یا چسب کاشت آرماتور و بولت استفاده میشود. با توجه به چسبندگی فوقالعاده زیاد چسبهای کاشت اپوکسی بتن، بدیهی است که قطر سوراخ و طول مهاری کوچکتر خواهد شد، در نتیجه عملیات سوراخکاری سهل تر میگردد. اما قیمت مواد کاشت اپوکسی گرانتر از مواد پایه سیمانی است. چسبهای کاشت آرماتور اپوکسی قدرت گیرش فوقالعاده زیادی به سطح بتن و فولاد دارند. بنابراین آنها را نمیتوان به صورت ترکیب کامل بستهبندی و حمل نمود، زیرا به سرعت میگیرند و فاسد میشوند.